Gyümölcs- és zöldségstandok, hús- és halpultok

paripara.hu párásító rendszerek alkalmazási területei áruházláncokon belül

  •  gyümölcs- és zöldségstandok
  •  tengeri állatokból és halból készült termékek pultjai
  •  hús és sajt pultok
 
A friss élelmiszereknél a vízveszteség jelentős súlycsökkenést okoz: a zöldségeknél 15-58%, húsnál 15%, halaknál 12%, sajtnál: 7%. Következésképpen igen nagy a gazdasági veszteség. A párásító rendszerek optimális szinten tartják a gyümölcs-, zöldség-, hal- és húsfélék környezetének nedvességtartalmát és megállítják a kiszáradási folyamatot. Használatával esztétikailag is vonzó áruválaszték valósítható meg vásárlói számára, a friss áru felülete nedves, fényes, élénk színű lesz.
 
A gyümölcsök és zöldségek nagyrészt vízből állnak. A frissesség elvesztését a gyors kiszáradás okozza, mivel a bennük lévő víztartalom elpárolog. Párásító készülékek használatával megőrizzük a különféle zöldségek, gyümölcsök nedvességtartalmát, ami visszaállítja a nedvesség optimális értékét, megállítva ezzel a kiszáradási folyamatot. A halból és tengeri állatokból készült termékek is ki vannak téve a kiszáradás veszélyének, a frissesség elvesztésének, hisz tényleges tömegük 70%-a víz. A párásító berendezéseknek köszönhetően megőrizhetjük a termékek természetes nedvességtartalmát, megelőzve a súlyveszteséget.
Sok húskészítményt és kolbászféleséget (töltött hús) szintén veszélyeztet a kiszáradás, tárolásuk és fűszerezésük meghatározott környezetet igényel. Az ilyen jellegű területeken szintén megakadályozható a kiszáradás az iparipara.hu hűtési rendszereivel.
 
Mindezt kiküszöbölendő az iparipara.hu párásító rendszerek alkalmasak a terület megadott páratartalomra való beállítására és annak állandó fenntartására.
 
Mindemellett gépeink megkötik a port, hiszen a kiáramló 3-7 mikron nagyságú vízszemek magukhoz vonzzák a porszemeket, így érve el a levegő tisztulását.
  • Párásító rendszerünk működése
    (kattints a képre)